Over ons
Een kijkje achter de schermen bij De Ruwenberg BV.
Een kijkje achter de schermen bij De Ruwenberg BV.
Van plantvermeerdering tot de oogst van het zachtfruit, het gehele productieproces wordt in eigen beheer uitgevoerd. Dit stelt de familie Van Meer in staat om de kwaliteit van het eindproduct te waarborgen. Het bedrijf wordt ondersteund door een vast team van 13 medewerkers, aangevuld met 330 seizoenmedewerkers.
Ons bedrijf is aangesloten bij de GMO erkende telerscoöperatie Oxin Growers U.A. De verkoop vindt plaats door Oxin Growers. Oxin Growers maakt de afspraken tussen de kopers en telers. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Oxin Growers U.A. www.oxin-growers.nl.
Aardbeien worden niet langer in de vollegrond geteeld, maar in potgrond binnen tunnels, regenkappen en kassen. Dit voorkomt schade door regen en…
Onze bramenteelt vindt uitsluitend plaats in de kas. Door de lange rijpingstijd van bramen en de komst van de suzuki-fruitvlieg in Nederland, zijn we gestopt…
Onze frambozen worden geteeld in kas, tunnel en onder regenkappen, zodat we 7 maanden per jaar kunnen oogsten. In de verwarmde kas starten…
Cees en Jose van Meer starten aan de Leursebaan in Breda het aardbeienbedrijf.
Cees en Jose bouwen een kas met een grondoppervlakte van een halve hectare. In de eerste twee jaren teelt hij ‘Senga Sengana’ en ‘Primella’ in de natuurlijke grond in het klassieke rijensysteem. Hij was de eerste die experimenteerde met hydrocultuur.
Na de normale teelt heeft hij in de plukpaden in de grond groeven aangebracht waarin de aardbeiplanten staan en waar langzaam stromend water met voedingsstoffen doorheen stroomt.
Mario en Lisette van Meer nemen het bedrijf over, inmiddels bestaande uit 23 hectare grond, waarop aardbeien opkweek, vermeerdering en vollegrondsaardbeien geteeld wordt.
Eerste hectare teelt op stellingen. Mario begint met de eerste hectare aardbeienteelt op stellingen. De teeltwijze die vooral bekend is onder de naam NFT-teelt is voor hem niet onbekend: zijn vader heeft zo’n 20 jaar ervaring met deze teeltwijze onder glas. Deze teeltwijze geeft geen afval, de kwaliteit is goed en voor het personeel is het prettig om staand te kunnen plukken.
Mede door de opkomst van de Xanthomonas bacterie besluit De Ruwenberg BV haar geluk te beproeven in meerdere gewassen. Er wordt gestart met de aanleg van 1,5 ha frambozen en 1,5 ha bramen.
Uitbreiding aan de Teerlingstraat na aankoop van een glastuinbouwbedrijf.
Inmiddels werken er in het zomerseizoen meer dan 250 medewerkers aan de oogst van het zacht-fruit, en in het voor- en najaar 50 medewerkers. De uitbreiding in nog twee glastuinbouwlocaties is een welkome aanvulling, om gedurende het jaar een vlakkere arbeidscurve te krijgen. Deze uitbreiding zorgt ervoor dat er in het voor- en najaar 70 werkplekken bijkomen.
Realisatie van een foliekas van 5 hectare. De kas wordt specifiek gebruikt voor de frambozenteelt.
Er zijn nieuwe accommodaties aangekocht zodat er 152 medewerkers extra gehuisvest kunnen worden op het bedrijf, in 1, 2 en 4 persoonskamers.
Marco en Robert van Meer nemen het bedrijf over van hun ouders en zijn hiermee de derde generatie fruittelers.
Neem een kijkje op onze Facebook pagina